Nye vinduer og døre

Nye vinduer og døre

OGSÅ HVIS I HAR FÅET
TILSKUD TIL NYE VINDUER
TIL ENERGIFORBEDRING

Vi installerer nye døre og vinduer, samt  står for vedligeholdelse

John Bergelin A/S – Rådgivende arkitekter og bygningskonstruktører udfører udskiftning og montering af vinduer og døre i København og omegn. Og det har vi gjort i mange år, for mange tilfredse kunder.

 

Skal vi også montere nye vinduer for jer?

Nye døre og vinduer i ejendom

Få nye vinduer der sparer jer penge år efter år

Kunne det ikke være rart, at få en udskiftning af vinduer, som I har snakket om at få udskiftet i flere år?

Udskfitning af vinduer kan, hvis man skal stå for det hele selv, være en omstændig opgave. Men hvis du samarbejder med en specialist, der kan rådgive dig til at vælge de rette vinduer, bestille dem, og sikre, at de bliver sat i ordentlig, med garanti, bliver arbejdet pludselig en del nemmere. Og det er, hvad du får, hvis du bestiller nye vinduer og døre hos John Bergelin A/S – Rådgivende arkitekter og bygningskonstruktører. Vi er et byggeteknisk firma, der specialiserer sig i renovering inden for alle områder i byggeri – inklusiv at rådgive og installere nye døre og vinduer.

Hvilke typer vinduer kan man få monteret?

Du kan få det, du gerne vil have. Har du brug for vejledning til valg af de rette vinduer, har vi et hold af dygtige byggerådgivere, der står klar til at hjælpe. For der findes forskellige typer vinduer at vælge imellem, der adskiller sig lidt på udseende og isoleringsevne.

 

Det er blevet normen, hvis man har gamle enlagsvinduer, at udskifte dem med lavenergiruder eller forsatsvinduer, da disse isolerer markant bedre. Dette kan ses på varmeregningen.

 

Så hvad kan man vælge for nogle løsninger?

 

Ekstra lag på etlagsvinduer

I stedet for at skifte hele vinduet ud, kan man påsætte et ekstra lag vindue af nyere standard. Det er en billigere løsning, der dog giver en mærkbar effekt, da man fordobler tykkelsen på vinduet.

 

Termovinduer/termoruder

Termovinduer består af to lag glas, oftest med en gasart imellem lagene. Ligesom ved at indsætte et ekstra glas i etlagsvinduer, er dette en forbedring i forhold til et gammeldags etlagsvindue, som man ofte ser i huse bygget i 1960’erne.

Forsatsvinduer Mindre effektive, men også en billigere løsning end lavenergivinduer, er forsatsvinduer, der stadig giver betragtelige energiforbedringer. Der findes to modeller: forsatsvinduer, en type du kobler på de eksisterende vinduer, og forsatsvinduer, der isættes som selvstændige vinduer.

 

Lavenergivinduer

Ligesom termovinduer har lavenergivinduer to lag glas. Forskellen er, at på vinduets yderside er det meget tynde lag metal, som ikke er synligt, der sikrer, at varmen forbliver i rummet på indersiden. Solen kommer stadig igennem vinduerne og tilføjer varme. De er en dyrere udgave af termovinduer, men isolerer bedre end termoruder.

Uanset hvad du eller jeres forening vælger af nye vinduer, skal de imødekomme de nye regler fra Bygningsreglementet. Reglerne lyder, at fra 1. februar 2021 skal alle nye vinduer være A-mærkede, hvilket er en anden måde at sige, at glassene skal være af tre lag.

Nyt vindue

Gennemgang af vinduer for smørring, opspænding og vedligeholdelse

Vinduer bliver åbnet og lukket og udsættes for alle typer vejr. Og efter 10-15 år bør vinduer i større ejendomme efterses for at forlænge deres levetid.

Er jeres vinduer af ældre dato, og har I fået tilpas mange forespørgsler fra beboere om, at deres vindue binder, føles det løst, eller håndtaget er knækket, er det en idé at få dem efterset.

John Bergelin A/S – Rådgivende arkitekter og bygningskonstruktører tilbyder at komme ud og gå alle vinduer i komplekset igennem og se, om disse har brug for at blive udskiftet eller blot kræver lidt knofedt og smørelse.

I forbindelse med en tilstandsrapport vil vi også gå alle vinduer igennem, så det kan anbefales at slå de to ting sammen.

Nye døre i ejendommen, hjemmet, firmaet eller foreningen?

Har I ønske om at udskifte gamle døre med mere moderne eller installere stærkere døre i forbindelse med øget tyverisikring? John Bergelin A/S – Rådgivende arkitekter og bygningskonstruktører rådgiver om den bedste løsning og sikrer en succesfuld installation af jeres nye døre.

 

Vi har sikret, at hundredvis af beboere har fået nye døre, der åbner og lukker uden problemer. Vi sikrer, at døren sidder ordentligt i, ikke binder, og kan låses uden besvær.

 

Uanset jeres planer med jeres eksisterende vinduer og døre, har vi udført et lignende projekt. Og vi kan også sikre, at I får den bedste løsning med nye vinduer og døre.

Nye døre og vinduer
udskfitning af vinduer pris

Tilskud til nye vinduer
til energiforbedring 2024

Har du fået tilskud på vegne af en virksomhed eller forening, og søger en byggerådgiver?

 

Denne del af siden, er til dig, der har fået tilskud til nye vinduer Energistyrelsen, og søger efter en byggerådgiver eller byggekonstruktør, der kan hjælpe dig med at realisere din energirenovering

 

John Bergelin A/S – Rådgivende arkitekter og bygningskonstruktører har sikret opsætning af nye vinduer, såvel som hjulpet boligforeninger, udlejere, boligejere, kollegier med mere, om at opsætte og installere nye vinduer, hvis man har fået energitilskud.

 

Vi kan også hjælpe dig.

 

Tag kontakt til os i dag, og kom hurtigst muligt i gang med at få nye vinduer.

Lær mere om tilskud til energiforbedringer

 

Energitilskuddet, som og går under navnet Bygningspuljen er vedtaget. Den gælder fra 2020-2026. Hvilket vil sige, at du kan søge tilskud til nye vinduer i 2024, 2025 og 2026.

 

Puljen med penge, der går til tilskud til energiforbedringer, er delt op i en varmepumpe pulje og en energirenoveringspulje. 

 

Der gives energitilskud til disse tre ting.

 

 • Skift af varmekilde
 • Renovering af klimaskærm
 • Optimering af boligens drift

 

Det vil sige, at du kan tilskud til en eller flere af følgende:

 • Isolering
 • Nye vinduer
 • Varmepumpe
 • Ventilation med varmegenvinding.

 

Bemærk: Hvis du søger at få tilskud til udskiftning af vinduer, stilles der krav om, at du har energiklasse E, F eller G.

 

Bemærk: Tilskud gælder ikke til sommerhus. Kun helårsboliger.

TIlskud til nye vinduer
Tilskud til energiforbedringer

Hvorfor skaber man en energirenoveringspulje?

 

Danmark skal være grønnere. En af de mange tiltag er at sikre bedre brug af energi i helårsboliger. Derfor gives der tilskud til renovering af klimaskærm og til at optimere boligens drift. Og det har været populært de seneste par år. Her er hvad boligens klimaskærm og drift indeværer:

 

Boligens klimaskærm

 

 • Udskiftning af facadevinduer og ovenlysvinduer
 • Montering af forsatsvinduer eller udskiftning til vindue med koblet ramme
 • Udvendig efterisolering af massiv og let ydervæg – gælder ikke hulmur og kælderydervæg

 

Boligens drift

 

 • Etablering af mekanisk ventilation med varmegenvinding
 • Installation af vandbåret rumvarme

Hvem kan få tilskud til energiforbedringer i 2024 og frem?

 

Følgende grupper kan få tilskud til energiforbedringer:

 

 • Helårsboligejere
 • Private husejere
 • Ejerforeninger
 • Andelsboligforeninger
 • Almene boligforeninger
 • Kollegier
 • Interessentskaber
 • Udlejere. 

 

Bemærk, at tilskuddet er skattefritaget for private boligejere.

 

Krav for at få energitilskud til vinduer

 

For at kunne modtage energi tilskud til vinder, skal du og dit hus leve op disse fem krav.

 

 1. Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje det.
 2. Dit hus skal have et gyldigt energimærke i kategorien E, F eller G. Derudover må der ikke være foretaget ændringer på dit hus, siden dit nuværende energimærke blev udstedt.
 3. Projektet må ikke være sat i gang eller gennemført, når du ansøger.
 4. Du må ikke tidligere have fået tilskud til det samme projekt. (Så sørg for at få udskiftet alle dine vinduer, da du ikke kan søge om det igen.)
 5. Arbejdet skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer.
Energitilskud vinduer

Ti hurtige svar på valg af vinduer

 

 • Kan man søge tilskud til udskiftning af vinduer?

 

Ja, det gør du gennem den såkaldte bygningspulje. Du kan søge tilskud til forbedring eller udskiftning af 1 lags vinduer.

 

 • Kan man få fradrag for nye vinduer?

 

Ja, det kan man. Man skal dog afklare, hvilken energitype ens bolig er i. Hvilke forbedringer, man søger tilskud til, og arealet på de pågældende vinduesflader. Derudover er der fem krav, du skal imødekomme, som du kan læse om her på siden.

 

 • Hvornår åbner energirenoveringspuljen i 2024?

 

Energirenoveringspuljen forventes at åbne igen i foråret 2024. Du kan varme op til at søge tilskud her på siderne. Bemærk dog, at der er kan dog forekomme ændringer til puljen i 2024. 

 

På Spar Energi kan du skrive dig op til nyt om tilskud og være blandt de første, der får besked, når du kan ansøge om energirenoveringspuljen 2024 via dette –> link

 

 • Hvad koster det at skifte vinduer?

 

Det afhænger af antallet vinduer, hvor store de skal være, hvilken type, og også hvilken type ejendom, de skal udskiftes i. Kan vinduers opsættes med lift, er eller er der tale om en større udskiftning i en hel ejendom? For den mest præcise pris, tag kontakt til os, og så kan vi svare på dit spørgsmål

 

 • Hvad koster det at få monteret et velux vindue

 

Montering af Velux vindue afhænger at størrelse og monteringstype. Blandt de mest normalt type vinduer, koster det, inklusiv moms og montering mellem 6.000 kr. og opefter. Til gengæld så holder de i mange år, hvis de blive vedligeholdt.

 

 • Hvornår er det bedst at skifte vinduer?

 

Der er nogle klare tegn på, at man skal overveje at skifte vinduer. Det er, hvis din regnevarmning er blevet meget høj. Hvis radiatorerne skal bruge flere kræfter på at møde termostatens temperatur. Derudover hvis træet i vinduet og omkring er slidt ned eller viser tegn på råd. Et andet klassisk tegn er, når du kan se kondens på indersiden af vinduerne. Det kan også være tegn på fugt i boligen. Og sidst, hvis du kan mærke træk gennem vinduet. Ikke igennem glasset, men langs rammen. Stil et stearinlys op, og se om flammen blafrer (Bare sørg for at fjerne alt brandfarligt materiale inden). Hvis flammen danser, så er det værd at kontakte os og høre, om dine vinduers stand.

 

 • Kan det betale sig at skifte glas i vinduer?

 

Ja, det kan det. Hvis du har gamle glas, der ikke holder på varmen, så er der mange penge at spare. Det er også her, du kan søge om tilskud til nye vinduer igennem Energirenoveringspuljen.

 

 • Hvad koster nye 3 lags vinduer?

 

Det afhænger af størrelsen, og hvorvidt det er i en dør eller vindue, og hvilken type vindue. For det mest præcise svar til dit behov, kontakt os.

 

 • Kan man sætte 3-glas på gamle vinduer?

 

Hvis kvaliteten af de gamle vinduer er i orden, så kan man godt. På samme måde kan man også energiforbedre,  ved at indsætte en ekstra indvendig rude i forsatsrammer.

 

 • Er 3-lags vinduer bedre end 2-lags?

 

Grundet nye energikrav, vil tre lags vinduer være den bedste løsning for de fleste, der skal have nye vinduer.

Tilskud til energiforbedrende vinduer

Sådan søger du penge fra Bygningspuljen

 

Energistyrelsen og SparEnergi har lavet en god guide, du kan læse her: https://sparenergi.dk/energirenoveringspuljen.

 

Der er forskellige regler i forhold til, hvem du søger tilskud på vegne af.

 

 • På vegne af en privatperson
 • På vegne af en virksomhed
 • På vegne af en forening.

 

Du kan læse mere om de regler på Sparenergis hjemmeside ← her.

 

Har du allerede afklaret din ansøgning, og leder efter en byggekonstruktør til at realisere dit byggeprojekt, kan du tage kontakt til os her.

 

Vi får dig godt i gang med byggeriet og høste frugten af dine energibesparende forbedringer.

Jens Gjettermann Bergelin

David Ruben Haunstrup

John Bergelin

Vi udfører:

– Udskiftning af døre og vinduer

– Installering af nye vinduer og døre

– Fastspænding af vinduer og døre

Prisen på nye vinduer afhænger af antal, type vinduer, og i hvilken bygning, de skal udskfites eller monteres.

Kontakt os for udskiftning af vinduer pris og andre spørgsmål i forbindelse med at få nye eller reparareret eksisterende vinduer og døre.