Tagboliger

Tagboliger

Få bygget tagbolig

Til private, erhverv og boligforeninger.

Blandt Københavns mange ejendomme skjuler der sig mange muligheder for at installere tagboliger og taglejligheder.

Ombygning til taglejligheder kommer både lejere og ejendomsansvarlige til gavn.

Værdien af lejligheden øges, og den gøres nemmere at leje og sælge fremadrettet.

Du kan etablere eller omdanne almindelige loftsrum og tørrerum og i stedet etablere en eksklusiv lejlighed med penthouse-kvalitet. Ombygningen er en klog investering i “ledige kvadratmeter”.

Loftsrum bliver ofte brugt, men du kan maksimere kvadratmeterprisen ved at omdanne rummet til beboelse.

Arkitekt til tagbolig projekt

Hvad kalder man en udvidelse af en ejendom, hvor der tillægges en ekstra etage?

Som med alt har også tagboliger forskellige udtryk. De mest brugte er:

 • Tagbolig og tagboliger
 • Tagetage
 • Taglejlighed
 • Københavnertag
 • Mansardtag
 • Saddeltag
 • Hævetagkonstruktion

Hvilke tagformer findes der?

Der er forskellige løsninger, når man skal udbygge tagetagen. De tre mest typiske muligheder er:

 • Københavntaget kan kendes ved dets flade top. Det betyder dog også, at man kun kan opføre én ekstra etage.
 • Mansardtag har den spidse tagryg, du kender, der giver bolig et eksklusivt look. Bygninger med mansardtag bruger ofte allerede rummet til beboelse. Men det konstruktion muliggør en udvidelse op med med spids.
 • Saddeltag. Udvidelserne af en tagetage begrænses af højderne på den eksisterende konstruktion. Til gengæld er saddeltag er en af de “nemmere” måder at for omdannet toppen til mere boligareal, og få øget sit overordnede beboelses kvadratmetertal.

Hos John Bergelin A/S – Rådgivende arkitekter og bygningskonstruktører bistår vi med al hjælp i forbindelse med tilbygning af en ekstra tage i ejendomme, uanset om det er udlejningsejendomme, ejerlejlighedsejendomme eller andelsforeninger.

Byggerådgiver tagbolig

Tagboliger i udlejningsejendomme

Hvis en udlejer vil bygge nye tagboliger i en eksisterende ejendom, er det udlejeren, der betaler og står for risikoen. Set med et juridisk og finansielt synspunkt er der ganske enkelt tale om investering i boligen. Når man installerer tagboliger, er det både for at kunne hæve huslejen eller indkræve yderligere husleje, såvel som for energiforbedringer.

I København og på Frederiksberg er det en god investering at hæve tagkonstruktionen og ombygge til Københavner tag, da den samlede værdi af bygningen forøges. Dette gør sig gældende i langt de fleste byer, hvor der generelt er et godt flow i boligsalget.

Tagboliger i ejerlejlighedsejendomme

Når man omdanner loftarealer til tagetager i ejerlejlighedsejendomme, er det ofte en udvikler, der køber retten til taglejligheder af ejerforeningen. Det skyldes, at ejerforeningen ikke selv må bygge taglejligheder med det formål at sælge dem. Sådanne investeringer med salg for øje ligger uden for en ejerforenings formål. I kan læse mere om reglerne på forumadvokater.dk.

Er I en ejerforening, der ser det som en rentabel investering at opbygge etageejendomme, så giv os et kald. Vi rådgiver gerne om, hvad der er de bedste muligheder for jer.

Få bygget tagbolig

Tagboliger i andelsboligforeninger

Den mest almindelige tilgang til at tilbygge tagboliger i andelsboligforeninger er som knopskydning på de underliggende boliger eller som nye selvstændige lejligheder. Andelsforeninger ejer ejendommen og må, modsat ejerforeninger, ikke selv bygge inden for sit formål.

Er I en andelsboligforening, der har brug for rådgivning om tagboliger, så tag en snak med os om den rette løsning for jer.

5 årsager til at få ombygget til tagboliger

 1. Du øger antallet af boliger i en allerede eksisterende ejendom. Og med ca. 10.000-11.000 tilflyttere til København er efterspørgslen på nye taglejligheder altid til stede. Dermed hjælper du flere med at kunne bo i hovedstaden ved at øge udbuddet af boliger.
 2. Er du udlejer, har du flere boliger at udleje, og ofte til en højere pris, der er højere end alle lejligheder, der ligger under den tagbolig.
 3. Bor du øverst og får tilladelse til en udvidelse, kan du i de fleste tilfælde fordoble arealet af din lejlighed. Det er en investering, der kan betragtes som at have guld på loftet.
 4. Bedre udnyttelse af hele bygningen. De gamle bygninger, der har 45 graders tag, stjæler dyre kvadratmeter, der ikke kan bruges optimalt. Det skyldes, at man i gamle dage anså tagboligen som bolig, hvorfor den også sjældent er isoleret ordentligt.
 5. En generel forøgelse af den gennemsnitlige bolig i byen. Tagboliger er, grundet de tidligere skrå vægge og dårlig isolering, nu at betragte som eksklusive at bo i, hvis de vel og mærke lever op til de standarder, dem der er villige til at købe en dyr tagetage.
Tagbolig arkitekt
Tagbolig byggeri

Vi kommer ind og med over hele processen, når du skal have tagbolig.

Prisen på en tagbolig afhænger af boligens type, størrelse, ønskede materialer m.m.

Kontakt os, og så besvarerer vi gerne dine spørgsmål i forbindelse med en tagbolig.